varldens snabbaste ar en s1000rr

Världens snabbaste S1000RR

Visst är det lite kittlande att köra fort men när det kommer till rekord kan det vara betydligt mer spännande. Rekord förresten, det blir det först när Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) har godkänt hastigheten även om själva körningen skedde i mitten av juli. Videon nedan går att ändra vinkel i, kolla in den!

Rekord kan dessutom tas i en rad kategorier och här pratar vi om världens snabbaste BMW motorcykel i kategorin fyrcylindriga tusenkubikare med vanlig insugning och partiellt strömlinjeformad kåpa (1000cc naturally aspirated 4-cylinder partially streamlined class). Platsen är saltsjön Uyuni i Bolivia.

Föraren i Hunter Sills Racing Team är Erin Sills och hon lyckades nå 368.968 km/h eller 229.266 miles per hour. Nog för att slå det tidigare rekordet i klassen men även hennes bortgångne mans som var åtta miles per hour långsammare. Det rekordet sattes på Bonneville Salt Flats 2013. Rekordet i Bolivia är Hunter Sills Racing teams 37e sedan det bildades 2005.

Men rekord ska inte vara lätta att nå även om det här var kantat med andra problem än de förväntade. Containern med all utrustning blev försenad vilket gjorde att teamet bara fick två och en halv dag till förfogande mot de planerade sex. Som lök på laxen fick de dessutom ett allvarligt elektronikproblem samt en sprängd motor. Men skam den som ger sig. Teamets mekaniker fick jobba på för att få motorn i skick igen vilket de lyckades med precis i tid.

– The team overcame multiple challenges along the way, säger Erin Sills. The first day of testing for HSR was promising, only to be followed by a major electronic failure impacting the nitrous system and a blown motor on day two of the event.Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *