Sälja toalettpapper

Kommer ni ihåg när allt började och folk köpte toalettpapper som galningar? Jag undrar vad som hänt med alla som bunkrat upp 1000 tals rullar hemma. Ligger det bara där? Känner dom att de gjorde rätt? oavsett så är det lite intressant att se hur folk agerar i panik.

Anledningen till att jag skriver om detta är för att min syster berättade om hennes dotter som går på mellanstadiet i Norge.

De hade precis anslutit sig till ett sånt program där man tjänar pengar till klassen. Vanligtvis så säljer man kakor, godisar eller andra saker, men de året hade skolan valt att gå med ett företag som sålde toalettpapper. Detta var ju innan alla hade spårat ut, så det var inte direkt en strategi skolan hade valt utan det blev så av en slump.

Samtidigt som de var ute och sålde sina toalettpapper så hade situationen börjat urarta och folk hade sakta men säkert börjat bunkra upp toalettpapper, ju fler dagar som gick, ju mer märkte barnen att de sålde, och det var ju för att folk hade fått nys om att man skulle bunkra upp toalettpapper.

De gick så långt att det fick sluta sälja i förväg, min systerdotter sålde 30st paket (varje packet har 10st rullar) till en och samma person.

Fabriken fick hyra en stor lastbil för att kunna transportera alla beställningar och klassen tjänade så mycket pengar att de troligtvis inte behöver sälja en enda pryl dom närmaste 5åren. vilket är helt sjukt.

Vissa positiva hände allt i kaoset 🙂