Jag har blivit fotograf, på riktigt !

Nu skall jag berätta om en riktigt häftig historia som jag var med om för några veckor sedan. Jag hade dagarna innan detta besökt Götaplatsens foto och köpt mig en helt ny kamera. Jag hade i flera månader innan lagt ner otroligt mycket tid på att jämföra olika kameror från olika tillverkare. Jag har den senaste tiden blivit mer och mer insatt hur man faktiskt skall fotografera, intresset började när jag bytte min gamla iphone 5 till en iphone 13 och insåg hur fantastiska bilder man kunde ta med bara den.

Eftersom att jag är väldigt motorintresserad som ni vet fotograferade jag i början min och mina vänners bilar på olika bilevent. Intresset steg och jag började kolla mycke på youtube hur man skall fotografera med iphone kameran, men insåg snabbt att det inte var tillräckligt. Jag ville ha en kamera som är näst intill professionell. Då började jag min research och köpte tillslut en riktigt bra och påkostad kamera med tillhörande objektiv.  

Två dagar efter mitt inköp hade jag redan varit ute och fotograferat i flera timmar tillsammans med min vän och hans nyinköpta bil. Jag hade redan innan lärt mig kamerans inställningar genom alla tutorial videos på youtube så det var inga problem att komma igång. Bilderna publicerade jag på min nya Instagram och otroligt nog fick dem bra spridning. Det visade sig att en journalist för ett stort bilmagasin hade sett dessa och ville att jag skulle hjälpa han att fotografera ett event i Juni. Wow, från hobby till en inkomst. Om jag får tre gigg med lika bra betalt som detta kommer jag redan ha tjänat ihop vad kameran och tillbehören kostade!