Att tjäna pengar

Det finns så många sätt att tjäna pengar på nu som barn eller ungdom, självklart jämför jag med när jag själv var liten.

När jag var liten så fick jag en peng av mina föräldrar varje gång jag klippte gräsmattan, plockade disk eller gjorde andra sysslor. Ville jag göra extra pengar, ja då pallade mig sig ut och knackade dörr, frågade om de behövde hjälp med sysslor.

Idag är det lättare, eller det är min upplevelse, barn eller ungdomar får hjälp via kommunen, skolan anordnar olika typer av jobb för dom vilket är helt underbart.

Kommunen får arbetskraft och barn / ungdomar har något att göra under sina lediga dagar / Sommarlov samt att de lär sig värdet i att arbeta och tjäna pengar.

Även skolorna har uppdaterat sig, när jag var liten så kunde man sälja tidningar eller bingolotter, vilket inte var helt enkelt, många hade redan prenumerationer eller så var det inte intresserade av att spela men idag kan skolan tjäna pengar till klassen genom att sälja kakor. Jag är inte helt säker på hur stort det är i sverige, men i Finland så är det så klassen tjänar pengar för jag menar, Vem vill inte ha kakor? 

Det var dagens reflektion, hoppas ni har en fantastisk dag.