solvallafest for alla motorintresserade

Solvallafest för alla motorintresserade

Bilar men även motorcyklar kommer att inta Solvalla lördagen den 4 augusti. Då blir det premiär för Stockholm Vintage & Sports Car Meet och över 2 000 uppseendeväckande bilar kommer att rulla in på den klassiska travmarken.

Stockholm Vintage & Sports Car Meet är en ny, stor träff för alla som älskar bilar, men även motorcyklar och mopeder. Bakom arrangemanget står motortidningarna Classic Motor, Wheels Magazine, auto motor & sport och Power Magazine som samlat det bästa som står att erbjuda av entusiastbilar, veteranmopeder och häftiga sportbilar. Ungefär tvåtusen bilar förväntas finnas på plats vars sammanlagda värde beräknas uppgå till över 300 miljoner kronor!

Visserligen står bilarna i fokus på evenemanget men det kommer även en del motorcyklar och Sveriges representanter vid VM i hojbygge, Lasse Sundberg och Anders Lundgren, visar upp denna prisbelönta Indian.

– Vi är jättestolta och glada över att kunna bjuda in till en bilträff utöver det vanliga. Besökarna kommer ena sekunden att kunna studera en äkta ångdriven Stanley Steamer från 1906 för att därefter höra mullret från en Ferrari P4 – både lika unika i sitt slag, berättar Mia Strand, evenemangsansvarig för Stockholm Vintage & Sports Car Meet.

För besökarna ges det en unik möjlighet att på nära håll se och lyssna på mullret från Ronnie Petersons klassiska och kultförklarade Formel 1-bil från 1972, March 721X. Bilen har genomgått en minutiös totalrenovering och är helt komplett med motor och allt.

På plats finns också två av landets hetaste byggen. En 1968 Dodge Charger, byggd i Mora och tidigare transporterad till Las Vegas för bland annat testkörning av Jay Leno, för att nu åter visas upp för den svenska publiken. En annan extra intressant bil är en prisbelönt Chevrolet Biscayne från 1961.

Några av träffens övriga höjdpunkter:

  • Det omtalade renoveringsprojektet Futurliner #8 som ska ta ett av totalt endast 12 tillverkade fordon av den ikoniska bussen GM Futurliner tillbaka till sin glans dagar på 40- och 50-talet.
  • En replika av på den legendariska Ferrari P4 som tog första, andra och tredje plats på Daytona 24-timmars 1967. Ferrari byggde tre stycken P4:or och denna replika är byggd i England och det finns 14 likadana runt om i världen varav en i Sverige.

Läs mer på www.stockholmcarmeet.seLeave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *