shoei lanserar retrohjalmen ex zero

Shoei lanserar retrohjälmen EX-Zero

Retrohojar kräver retrohjälmar, så skulle man kunna sammanfatta det när nu även Shoei lanserar den nya hjälmen EX-Zero som ska finnas ute i handeln om en månad. Så sent som igår skrev vi om AGV:s nya X3000 med design från 70-talet och marknaden för den här typen av hjälmar ökar stadigt.

Att den har en design från modellen EX, som var populär på 80-talet, hindrar inte att materialval och säkerhet möter upp dagens krav. Den har också ventilation vars intag är vid hakan.

Shoei har trots sitt fokus på säkerhet som enda retrohjälm ett inskjutbart visir, CJ3, som finns i tre färger, ofärgat, mörkt respektive gult, och visiret har tre distinkta lägen. Eftersom siktöppningen är större än vanligt fungerar hjälmen utmärkt även med separata skyddsglasögon. Trots de tidstypiska tryckknapparna i pannan uppger inte Shoei i sin information att det finns ett yttre visir att tillgå.

Frigoliten, EPS:en, har olika densitet på olika ställen för att optimera den stötupptagande förmågan. Inredningen går att ta ur för enklare rengöring.

Skalet är tillverkat i Shoei Advanced Integrated Matrix, glasfiber, görs i tre storlekar och erbjuds i storlekar mellan XS och XXL. XS, S och M har det minsta skalet, L ett eget samt XL och XXL det största. Vikten, som alltid anges för storlek M, uppges vara 1 150 gram vilket är 100 gram lättare än deras toppmodell X-Spirit III. Stängningen sker med dubbla D-ringar och hjälmen är godkänd enligt ECE 22.05.

Hjälmen ska finnas i sju färgvarianter, svart, mattsvart, vit, röd, gul, stålgrå och den nedanstående färgkombination som kallas TC2. (Bildcred: Shoei)

Här kan du läsa om hur du provar ut en hjälm!Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *