shark gor jorge lorenzo inspirerad hjalm billigare

Shark gör Jorge Lorenzo-inspirerad hjälm billigare

Många vill ha hjälmar med samma grafik som de mest framträdande tävlingsförarna men till ett pris som är åtminstone överkomligt. Möjligen var Shark Race-R Pro lite i dyraste laget för många så nu görs den i stället baserad på Spartan som i princip kostar hälften.

Den franska tillverkaren har i det här fallet designat den i den devil-lack som Jorge Lorenzo hade under 2017 års GP i Österrike. Den tidigare versionen som kom i april, limited-edition Shark Race-R Pro Lorenzo Austrian GP, är Sharks mest påkostade hjälmserie som tillverkas i en blandning av karbon och aramid. Egenskaper som prioriterats är låg vikt, god kraftfördelning och bra aerodynamik i högre farter.

Spartan är enklare i sin konstruktion och använder ”Computational Fluid Dynamics (CFD) technology” för skalet, har inbyggt solvisir och ska lacken till trots inte misstas för att vara samma typ av hjälm som Jorge Lorenzo kör i.

Vid hakan finns ett justerbart dragskydd för att minska vindbruset i hjälmen, på hakan finns ett ventilationsinsläpp, likaså vid pannan. Solvisiret regleras steglöst med ett reglage mitt uppe på hjässan och är högre än de flesta hjälmars vilket gör att det kan täcka hela visiröppningen. Komfortinredningen är löstagbar och tvättbar. Låsning av hakbandet sker med dubbla D-öglor. Referensvikten anges till 1 520 gram.

Hjälmen börjar säljas den här månaden och finns i storlekarna XS – XXL och är godkänd enligt ECE 22.05.

Här hittar du Sharks hemsidahär kan du läsa om hur du provar ut en hjälm och här om hjälmars säkerhet!Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *