personlig skylt tog korkort fran bilist utomlands

Personlig skylt tog körkort från bilist utomlands

Att ha en personlig skylt kan innebära risker, man kan bli av med körkortet.

Det drabbade en person som har en svenskregistrerad bil på resa i Rumänien. Mannens Audi A5 väckte stor uppmärksamhet då han skaffat den personliga kombinationen MUIEPSD som betyder ungefär ”Fuck sossarna”. Mannen som ursprungligen kommer från Rumänien blev stoppad upprepade gånger av polisen som först nöjde sig med det svenska registreringsbeviset som visade att allt var i sin ordning. I Sverige. Nu var han i Rumänien och parkerade bilen framför parlamentet samt betalade sin avgift.

Uppenbarligen retade han folk med makt, PSD är regeringspartiet i Rumänien, så polisen kom på att det finns en konvention, Wienkonventionen om vägtrafik, som stadgar hur ett registreringsnummer ska vara sammansatt. Där står att det måste finnas både bokstäver och siffror. Genast skred de till verket och monterade av skyltarna och tog hand om mannens körkort.

Polisen hävdar att en skylt med enbart bokstäver, eller för den delen enbart siffror, är att likställa med att köra utan någon skylt alls och sådant är ett allvarligt brott, mycket värre än att orsaka en trafikolycka med döda och skadade.

Historien har blivit viral och omhändertagandet av skyltarna har väckt mycket mer uppmärksamhet än vad de kränkta kunde tro. Det lugnaste hade nog varit att låta det hela bero.

Men sens moral är att om du har en skylt med enbart bokstäver, ditt namn kanske, är det säkrast att skruva på originalskyltarna innan du börjar rejsa på Autobahn. Den använda kombinationen ”RRRRRR” såg jag för många år sedan och kan möjligen reta någon som bara har en R eller RR, men vem vet vad bokstavskombinationer kan innebära i ett land med annat språk. Det är det som Transportstyrelsen rekommenderar och den som lyder råd sägs vara vis.

Det här är dock inte så vanligt, förra gången det hände lär ha varit 2014 då en svensk med sitt namn på plåten blev stoppad vid franska gränsen. Kanske han hette något som upprörde fransmännen, vem vet. Med lite photoshop har Times New Roman lyckats klippa in registreringsnumret på en polisbil till folks stora glädje.

 Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *