ny rysk mc med prestige gor 250 km h

Ny rysk MC med prestige gör 250 km/h

Det ligger prestige i att ha en egen tillverkning av bilar och motorcyklar och Ryssland vill inte vara sämre än USA på den punkten. Nu kanske, med all respekt, Ural inte riktigt lever upp till auran som Harley-Davidson har och Putin gör i stället ett försök med det nya fabrikatet vars arbetsnamn är Kortehz.

Namnet är passande då modellen ska användas till statliga korteger och designen är avsedd att understryka det prestigefyllda uppdraget att eskortera president Putin när han glider runt i sin limousin. Och BMW är ju som bekant inte rysk så det behövdes något nytt.

Det är en bastant maskin som med sina 500 kilo ändå ska mer än bara kunna glida fram. 250 km/h får anses vara snabbt nog för att kunna köra ikapp det mesta på fyra hjul som törs närma sig presidentens kortege. Motorcykeln, som ska ha premiärvisats för Putin i våras, ska börja tillverkas vid årsskiftet i den statliga fabriken Rostec och sägs senare bli tillgänglig även för privatpersoner.

Lite grand om de tekniska specifikationerna har släppts men hemlighetsmakeriet är omfattande. Att Bagger-maskinen är så pass tung som 500 kilo beror på ett omfattande skydd mot beskjutning, lite som en pansarvagn på två hjul. Trots vikten anges toppfarten till 250 km/h och accelerationen från 0 till 100 till 3,5 sekunder och för detta sörjer en 150 hästars boxermotor. De djupa skärmarna döljer såväl ekerhjul som dubbla bromsskivor och bakom den lilla kåpan finns sig en rejäl display men vad som mer skulle locka till köp är inte offentligt.

Trots att maskinen inte är till salu har det gjorts en påkostad YouTube-video som vill understryka det maskulina och att det är en modern prestigefylld maskin.


No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *