moto guzzi v85 kan snart bli verklighet

Moto Guzzi V85 kan snart bli verklighet

Get ready for the new V85 men sedan rullar namnförslagen på Moto Guzzis hemsida där V85 beskrivs. Nu har den i och för sig redan visats upp på EICMA, men då som koncepthoj, och sådana är per definition mer att se som aptitretare för att se om publiken sväljer betet. Med tanke på den uppföljande hemsidan och sökandet efter ett tilläggsnamn, vars första etapp är avklarad, ser lanseringen ut att inte vara alltför långt borta. Men att döma av hemsidan har godis som Öhlinsdämparna skalats bort och tanken har blivit mindre muskulös.

Med en 80 hästkrafters luftkyld 850-kubiks 90° V-Twin, på omisskännligt Guzzivis, ska den ta sig an andra adventure-maskiner som BMW F850GS och Triumph Tiger 800 vilka redan har en etablerad ställning bland köparna och heta nyheter som KTM 790 Adventure. Frågan är om kardan och luftkylning är nog starka argument. Hur kampen kommer att sluta vet ingen idag men för vänner av Moto Guzzi kan även ett nytt användningsområde ha öppnat sig, som ögongodis vid stadscaféet. För på vanligt italienskt vis står designen i centrum men för V85 kanske mer än på länge.

Moto Guzzi skriver på hemsidan att V85 är the “first classic enduro” och hänvisar till fabrikatets stolta historia ”recalling the epic rally raids of the 1980s” där perioden bjöd på V65 och V75 Baja som användes i Paris-Dakar rallyt. Just den här modellen ska erbjuda “total comfort for the driver and the passenger” även för ”all those bikers who like to point their finger on the map and leave without stopping when the asphalt ends”. Och visst har den de adventure-attribut som krävs och dessutom en nyutvecklad rörram, hur den upplevs som en adventure-maskin när den körs återstår att se när produktionen startat och fackpressen får ge sina omdömen.

De rykten som nu föregår produktionsmaskinen visar att motorn har moderniserats, för att inte säga helt omkonstruerats, och kan komma att visa vägen framåt när det gäller kommande Guzzi-motorer.

Bildcred: Moto Guzzi

Tror du Moto Guzzis nya V85 kommer att kunna utmana de etablerade modellerna?


No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *