mondial moto italiensk v5a med 200 hk

Mondial Moto, italiensk V5:a med 200 hk

En världsmotorcykel från Italien, Mondial Moto, har sett dagens ljus. Med en femcylindrig V-motor som ger 200 hästkrafter ska den locka oss till köp. Namnet har funnits tidigare, på 1950-talet, men detta har inget med den här motorcykeln att göra som ska vara i full produktion 2023.

Mondial Moto är utvecklad i både Italien och Storbritannien, Modena samt Wolverhampton, där Antonio Matarollo som har en historia från Ferrari och Mercedes är en av de drivande. Italienarna har hjälpt till med ett starkapital på 2,5 miljoner euro men mer kapital behövs och det ska komma in via crowdfunding.VR5 är ett långsiktigt perspektiv där horisonten ligger åtminstone tio år framåt i tiden.

Premiären av den spektakulära modellen är planerad till EICMA 2019 och en femcylindrig V-motor har tidigare inte funnits på en serietillverkad motorcykel.

Tusenkubikaren har fyra ventiler i titan per cylinder, har en vinkel på 75,5 grader med tre cylindrar framåt och två bakåt. Med en kompression på 13,5:1 och ett maxvarv på 13 250 varv ska den leverera 200 hästkrafter via kedja och en sexväxlad låda. Två insprutare per cylinder och Termignoni avgassystem i titan hör också till godbitarna.

Motorn har placerats i en kolfiberram med 17-tumshjul både fram och bak, även fälgarna och kåpan är i kolfiber. Enkelsvingen är tillverkad i aluminium. Axelavståndet uppges till 1 435 millimeter och i fram sitter 320 millimeters skivor med radialok från Brembo. Allt som allt uppges VR5 väga 179 kilo.

Upside-down-framgaffeln har 48 millimeters inre ben och kommer från Öhlins och de har även levererat bakfjädringen.

På tekniksidan hittar vi traction control, startspärr, larm och nyckellöst system.

Maskinen kommer i två versioner, S samt R, där S prissatts till 27 995 och R till 35 995 euro. Vill du boka en får du lägga upp 10 respektive 15 000.

Tror du Mondial Moto kommer att lyckas med sin satsning?Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *