kawasaki vill satta rekord med en h2

Kawasaki vill sätta rekord med en H2

Att vara snabbast är en prestige, kanske i synnerhet för Kawasaki som satt en ära i att ha en sportig profil. Den 11 augusti inleds den vecka i Bonneville Salt Flats International Speedway där Kawasaki Team 38 ska försöka sätta nytt rekord med en Ninja H2 körd av Shigeru Yamashita men Kawasaki är förtegna med vad de ska sätta rekord i. Uppenbart är i varje fall att det inte rör sig om ett strikt hastighetsrekord och Kawasaki beskriver det på detta kryptiska sätt, “a new world beyond speed”.

H2:an har 200 hästkrafter och cirka 133 Nm och en turbo med 20,5 PSI i övertryck. Nu är som sagt den Ninja H2 som rekordet ska göras med ”specially prepared” och vad det innebär är en väl bevarad hemlighet utöver att det ska ge stora effektvinster.

I ett pressmeddelande skriver de att Team 38 är “focused on continuing the racing legacy of Kawasaki while also pushing the development of Kawasaki models”. 2016 uppnådde teamet 220 mph (354 km/h) på bancykeln H2R men nu har de som sagt något annat i kikaren. På bilden ovanför kan du se hur Shigeru Yamashita poserar vid en Kawasaki.

Videon de släppt i samband med rekordförsöket väcker snarare fler frågor än svar. Kolla in om du blir klokare.Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *