kalaschnikow presenterar en motorcykel

Kalaschnikow presenterar en motorcykel

Har du alltid längtat efter en motorcykel som går som ett skott? Då måste Kalaschnikow vara din grej! Nu menar vi förstås inte AK-47:an utan deras nya motorcykel SM-1 som presenterats på en militärmässa i Moskva.

Den nya eldrivna modellen är en enduro-maskin och kommer inte att vara förbehållen personer med speciell licens.

Faktum är att Kalaschnikow inte bara tillverkar vapen, de har både en ny bil, den bastanta kortegemotorcykeln Korthez vars 500 kilo ska kunna köras i 250 km/h samt nu även denna eldrivna enduro i sortimentet.

Företaget har släppt en rad bilder på SM-1 som har en vätskekyld elmotor på 15 kW som ska få upp maskinen i 90 km/h och ha en räckvidd på 15 mil med ett litium-jon-batteri.

Rörramen har en påbultad bakram, upsidedown-gaffel och centralstötdämparfjädring, båda med 200 millimeters slaglängd.

Axelavståndet är 150 centimeter och totallängden är 220, höjden anges till 130. När det gäller vikten varierar uppgifterna en hel del, mellan 165 och 245 kilo men det kan bero på om vikten räknas med eller utan batteri.

Det sitter skivbromsar både i fram och bak men några närmare specifikationer har inte angetts.

Utöver SM-1 har även modellen UM-1 visats upp

Den vita är avsedd för polisen medan den röda ska attrahera de som söker en motorcykel för mer privat bruk där toppfarten på 100 km/h räcker till.

Med en rammonterad kåpa som täcker motorn, framskärm direkt över hjulet, ordentlig strålkastare med en liten vindruta ovanför, motorskyddsbågar och väskor kanske den attraherar pendlaren.

För dig som gillar ett laddat liv är sannolikt Kalaschnikows nya modeller perfekta.Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *