h d visar upp ett modeller du aldrig kunnat tanka dig

H-D visar upp ett modeller du aldrig kunnat tänka dig

Motorcycling is passion säger Harley-Davidson i marknadsföringen av en rad nya modeller som presenterades igår. Och det är revolutionerande förändringar som är på gång. Tanken är förstås att locka nya kundgrupper men även få en starkare ställning på flera marknader. Bland nyheterna, som de inte går djupare in på rent tekniskt, återfinns den adventuremaskin på 1250 kubik vi presenterade igår men även en eldriven maskin LiveWire och en streetfighter. The times they are a changin. Som extra krydda ska dessutom H-D:s profilerade butiker utökas och temat ska bli ”More Roads to Harley-Davidson”.

Kubiktalen i en helt ny serie kommer att börja på 500 och finnas upp till 1250. 2020 ska det finnas tre nya modeller med den vätskekylda motorn varav H-D:s allra första adventuremaskin Pan American är en. Inte heller har vi tidigare sett någon eldriven H-D.

Fram till 2022 annonseras redan nu att det kommer fler modeller, men litet är sagt vad vi kan vänta oss mer än att man vill täcka fler marknadssegment. En modell som ändå kan nämnas är en maskin med drag av dagens Fat Bob.

Den nya motorn bedöms ha en vinkel på 60 grader och då borde det vara en vidareutvecklad Revolution X. Det är idag en motor som finns i den Indientillverkade 750-kubikaren Street och den finns även i en 500-kubiksversion. Men det ska komma en ännu mindre där kubiktal ner till 250 har nämnts, en maskin som i så fall endast är avsedd för Asien. Att H-D vill slå sig in på den marknaden är inte förvånande då Indien är en av marknader i världen som växer snabbast.

En annan revolutionerande nyhet är att H-D tar patent på ett automatiskt system för att bromsa motorcykeln vid fara, ofta kallade autonoma bromsar. Läs mer om det!


No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *