akrapovic testkor systemen med ny robot

Akrapovic testkör systemen med ny robot

Att få tillbehör som effekthöjande avgassystem att fungera som tänkt kräver en hel tester och självklart är det enklare att utföra dessa under datorkontrollerade former. Nu investerar slovenska Acrapovic i en ny egenutvecklad testmetod för sina långkörningsprov som då också kan utföras i ”hastigheter” som inte är tillåtna i vanlig trafik och utan förare. På så sätt slipper man en hel del bankörningar och blir även oberoende av vädersituationen.

Sådana investeringar är inte gratis men betalar sig i form av hög renommé för produkterna. Roboten är utvecklad av Akrapovic själva där en rad sensorer känner av allt från motorcykelns hantering till effektuttaget vid respektive varvtal och belastningar med realistiskt vindmotstånd. Inte ens tankningen behöver ske manuellt.

Dagens motorer kräver betydligt mer av utprovning än någonsin tidigare, något som fabrikanterna successivt tvingats bli betydligt noggrannare med för att alla myndighetskrav ska vara uppfyllda. Dessa tester gäller förstås även eftermarknadsprodukter som avgassystem där fabrikanter som Akrapovic allt oftare blir inblandade i även originalsystemens utformning.

Här kan du se hur roboten arbetar.Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *