Meny

Yamaha MT-125 – Ny i klassen

Yamaha-MT-125-08Igår lättade Yamaha på skynket för en ny modell som kommer till Europa. Det är en naken 125:a för både nybörjande 16-åringar och de äldre som kanske vill ha en billig smidig pendlarhoj. Även om vi svenskar gärna normalt söker oss större kubik när det gäller motorcyklar så är många storstadsbor på kontinenten mer än nöjda med mindre hojar för kortdistanstransporter.

Yamaha MT-125 bygger på samma bas som YZF-R125 och MT-125 i princip en YZF-R125 som de låtit rycka kåporna av. Modellerna delar således på ramen som är en deltaboxhistoria i stål, motorn som är en 124,7-kubiks på 14,8 häst och därefter är det mest visuella förändringarna för att matcha MT-serien. Att MT-09 och MT-07 är stilmässig förlagor får inte gå att missa.

Chassiet är nära oförändrat. Gaffelvinkeln är på MT-125 är aningen flackare, sadeln är en annan och ävenstyre och fotpinnar har MT-fierats för att passa en upprätt körstil. Detta har gjort MT-125 mer pendlarvänlig i ergonomin än YZF-R125.

Yamaha-MT-125-18Fram sitter en USD-gaffel på 41 millimeter och en enkel 292 millimeters skiva med radiellt minterat ok. Det är tydligt att Yamaha gjort ett seriöst jobb att få modellen att bli en modell som hör hemma i MT-programmet.

Något pris är ännu inte satt men Yamaha menar att deras nykomling MT-125 kommer att dyka upp på marknaderna i Europa redan under juli månad. Då får du välja mellan röd, grå eller blå lackering.

Vad tror du? Är det inte ett bra alternativ till en scooter som pendlarfordon?

Mer info på Yamahas hemsida.

 

sidfot

 

Kommentera