Meny

Vilka modeller tippas bli klassiker?

Brough Superior SS100 är en klassiker. Inget snack!

Brough Superior SS100 är en riktig klassiker. Fast visste de det redan då?

Braaap frågade några av märkesimportörerna i Sverige vilka moderna modeller i deras eget sortiment de tippar blir kommande klassiker. Kan det måntro vara bra investeringstips? Lite av en pensionsförsäkring att spara hojen du har, ifall den blir en dyrgrip i framtiden.

Här är listan utan någon inbördes ordning:
– För vår del är svaret givet. MT-09 är en blivande klassiker, säger Thomas Lindh på Yamaha.

– Ja, men det känns som att S 1000 RR är given! Motor och chassi är så så rysligt bra och det är ett stort steg i BMW:s modellhistoria och utveckling, säger Niklas Lindell på BMW.

– Från min sida ser jag redan årets nya street, Honda CB1100Ex, som en klassiker. Både för nutid och framtid, menar Rolf Mälberg på Honda.

– Då säger jag Ducati Paul Smart 1000 LE från 2006. Den är redan en klassiker och samlarhoj som jag ser det, säger Tobias Persson på Ducati.

– Supertourern Kawasaki ZZR1400, menar Johan Lyckman på Kawasaki.

– Speed Triple R, det tror jag är en hoj som kommer att vara en klassiker om tio-femton år, flikar Svante Lövgren på Triumph in.

– Moto-Guzzi v7! Det är en modell som står sig över tid. Jag tror på V7, oavsett modellvariant, förutspår Fredrik Högberg på SPG Motor.

– KTM 1190 Adventure med MSC då det idag är världens säkraste motorcykel tack vare det nya säkerhetssystemet ”Motorcycle Stability Control”, siar Anna Quist på KTM.

Vilka modeller tror du kommer att kunna bli feta samlarobjekt?

Kommentera