Meny

Vad varje motorcykelgarage kräver

Varje seriöst motorcykelgarage kräver en rad prylar för att göra namn för sig. Vi listar dem här. Om du inte har plats nog så nästan måste du hyra ett tillsammans med några polare, det sociala runt motorcykeln kan vara nära lika viktigt som själv nöjeskörningen. Nåja, vi spinner inte vidare på kringsakerna utan dyker på ämnet.

Vad behöver du i garaget?

A. Hojlyft. Mycket viktigt! Detta måste vara en lång och stadig plattform stabil nog att ge tryggt stöd åt en motorcykel att stå på. Knähöjd är perfekt. Det måste inte vara höj- och sänkbart även om det är att föredra. Öglor för att fästa spännband att säkra hojen med är klara plus.

B. Verktygsvägg. Häng upp de verktyg du använder mest så att du når dem lätt. Ringnycklar, insexnycklar, hylsor och mejslar är perfekt att ha lättillgängligt. Samma gäller tänger, hammare och specialverktyg. Håll ordningen!

C. Värmelelment. Att vintertid mecka i ett kallt garage där frosten ritar matta fält på väggarna är bara att glömma. Glöm inte att sommarnätter ibland inte är så sköna heller.

D. Belysning. Har du hört någon meck som klagat på för god ljusförsörjning? Tänk nu inte bara lysrör utan ficklampor hör också till belysningsutrustningen.

E. Ventilation. Att andas in ångor av bensin och lösningsmedel är ohälsosamt. En öppen garagedörr är en början men ju bättre ventilations luftflöde du har desto bättre.

F. Brandsläckare. Varför? Nu måste du skoja…

G. Tvättbalja. Ett enormt bra hjälpmedel vid meck. Rena och fina bitar ger dig renare händer och ett snyggare resultat. Kanske till och med en ultraljudstvätt kan vara något? Använd alltid handskar och skyddsglasögon!

H. Handskar. Latex eller blå Nitril är perfekta handskar när du utsätter händerna för obehagliga kemikalier som olja och rengöringsvätskor.

I. Arbetsbänk. Ett måste vid sidan av hojlyften. Midjehöjd är lagom. Säkra det gärna i väggen.

J. Skruvstäd. Fäst det i bänkskiveänden. Det finns tusen användningsområden. Mer eller mindre oumbärligt.

K. Sophink. Välj en stadig av metall. Missa absolut inte att ha ett lock (brandsäkert) till den. Töm ofta!

L. Stereo. Hur kul är det att jobba i tysthet. Lite gungig rock skänker trivsel till vilket arbete som helst. Den absoluta ljudkvaliteten är av underordnad betydelse men extrema anläggningar gör polarna avundsjuka.

M. Kylskåp. För läsk. Eller bärs. Man får ta en bärs när man ska mecka.

Ide och bild: Cycle World.

sidfot

Kommentera