Meny

Test – Eluppvärmda kläder

Det är vinter och hojen den körs ändå. Visserligen har det varit dåligt med snö denna vinter men kylan infinner sig ändå om kvällar och morgnar. Braaap gav sig ut och provade två prylar från Nevercold och gav oss ut i kylan. Vad vi tyckte? Läs här!

OntarioDet ena plagget var Nevercoldhandskarna kallade Ontario.
Detta är en, vad jag i detta sammanhang, får kalla en innerhandske. Handsken är i sig inte gjord för hojkörning utan är en eftertillämpning jag själv har skapat.

Handsken som är en fleecehistoria med konstläderförstärkning i handen mest är avsedd för snöskottning eller vinterpromenader. Instoppade i en bylsigare mc-handske blir de snart ett riktigt fina alternativ till värmehandtag.

Faktum är att jag tycker att de fungerar bättre än värmehandtag i extremare kyla då värmen alstras direkt i handsken. Den enda haken med det kan vara att dina handskar skulle glida av om du vurpar. Så länge du har ett kraftigt kragspänne på handsken är detta inget problem. Ytterhandsken bör dock vara rymlig för bästa värmebehållning.

Värmeelementet består av tråd av kolfiber runt fingrarna och runt handen.
Temperaturregleringsknapp för tre lägen finns på var handske. 55°C (full effekt), 45°C (medeleffekt) eller 38°C (svag effekt) och värmetiden är angiven till två till åtta timmar beroende på värmeeffekten. Strömkälla är ett batteri i var handled. Vid utprovning fann jag inga skäl att misstro den angivna brukstiden.
Pris 1 495 kronor.

Kolla på importörens hemsida!

 

YoukonDet andra plagget vi kollade var Nevercold Yukon. En värmeväst med tunna värmeelementen på bröst- och rygg. Dessa avser att fördela värmen jämnt och behagligt på kroppen. Vi kommer direkt till ett måste vad det gäller klädselteknik här. Om du klär dig med för snävt sittande kläder kommer du bara att bli het om huden på de ställen där elementen sitter medan ett bylsigare plagg låter värmen sprida sig. Det är förvisso inte så lyckat ur säkerhetssynpunkt att ha löst åtsittande kläder, men du får kompromissa lite efter eget huvud. Mitt tips är merinounderställ närmast kroppen, västen och sedan en vindtät funktionsjacka och därefter din mc-jacka. Tjockt? Ja, men varmt och skönt dugligt för mycket låga temperaturer! En timma nattkörning i -17°C på motorväg funkade utmärkt.

Var noga med att mäta din kropp innan du beställer. Det är bistert i flera aspekter att få hem en för liten väst.

Fyra värmeelement i mikrofibertyg varav två på framsidan och två på ryggen. Värmereglage i tre steg, regleringsknapp på bröstet. Strömkälla är ett batteri i en ficka på insidan västens framsida.
Elementen har temperatursteg om 52 °C (full effekt), 43°C (medeleffekt) eller 38°C (svag effekt) och ger då värmetider om två till fem timmar. Precis som med handskarna.
Pris 1 795 kronor.

Kolla på importörens hemsida!

Kommentera