Meny

Superbike Experience med Greatdays

std1Upplevelseindustrin har äntligen fattat det här med motorcykelåkning. Kan detta vara en bra öppning för att frälsa nya själar eller är det för att ge bort till medåkarfega men gasglada polare på fördelsedagen?

Såhär låter det på Greatdays hemsida:

Häng med på en fartfylld tur bak på en riktig Pro Superbike tävlingsmotorcykel med en erfaren tävlingsförare. Medåkning bak på en superbike är en extrem adrenalinkick då man även som passagerare tar del av körkänslan när man tillsammans med föraren jobbar i team för att styra motorcykeln.

Längs med varven känner ni hur man får jobba och använda muskler och smidighet på hojen. Detta för att kunna ligga och pressa motorcykeln till max mot marken i kurvorna. Ni får en maximal kick när ni slickar asfalten i kurvorna och känner vinddraget och accelerationen på raksträckorna där ni accelererar upp i närmare 240 km/h.

Det är en härlig känsla att bokstavligt talat sitta på hästkrafterna. Upplevelsen passar alla som gillar extrem fart och vill uppleva något utöver det vanliga.

Superbike experience körs på Mantorp park där man iklädd ett riktigt racingskinnställ får åka med den erfarna tävlingsföraren Otto Johansson på hans 185 hästkrafter starka tävlingsmotorcykel.

Otto är en rutinerad förare som kört såväl motocross som barn och de sex senaste åren arbetat som instruktör samt tävlingsförare i roadracing. Med Otto som förare känner du dig alltid trygg och din åktur bygger alltid på kommunikation och förtroende om att ge dig såväl en trygg upplevelse såväl som en upplevelse utöver det vanliga.

Själva körningen går till så att ni efter att ha plockat av däckvärmarna från de 90°C varma slicksdäcken så rullar ni ut på banan. De första varven körs i lugnare tempo för att erbjuda själva känslan av att åka bakpå, för att sedan avslutas med ett stopp i depån för att stämma av hur det kändes och om det finns något man bör tänka på.

Sedan bär resan iväg igen där Otto succesivt ökar fart och upplevelse.

Info om motorcykeln:
Aprilia RSV4 APRC
Effekt: 185 hk
Vikt: 185 kg fulltankad
0-200 km/h på 7 sek

Är det något du skulle åka med på?

Greatdays hemsida.

Kommentera