Meny

Start2Ride en succé

I helgen gick Start2Ride av stapeln vid Arlanda norr om Stockholm. Trots hängiga moln och ett par skurar så kördes det mycket hoj. Bland de märken som fanns representerade på plats gick motorcyklarna verkligen varma. Det var alltså körkortslösa som fick chans att provköra motorcykel och körkortsberikade fick provköra alla motorcyklar som respektive märke ställt upp med.

Bland många andra utställare såg vi SMC var på plats och värvade medlemmar och berättade om sina kurser och resor. SPG Motor bjöd på turer på Moto Guzzi och Aprilia medan BMW, Yamaha, Triumph, Ducati och KTM bjöd på turer på  sina. En folkfest för oss motorcyklister.

Trots den höga omsättningen på provkörningar fanns det ingen incident värd att rapportera. Niklas Lindell på BMW menade att det gick lugnt till och att bara någon enstaka lyckats (trots tydliga anvisningar om att hålla sig på banan) hitta ut i en grusgrop med en motorcykel och kört fast.

Det var en körfest för alla som inte hade körkort men ändå ville prova på. Körskolelärare på plats hjälpte dem som ville prova på. Det var så många som ville köra att schemat snart blev proppat.
10294430_10152177645038292_480435915747035988_n
– Det är ju bra att så många körkortslösa vill prova på att köra men synd för de som inte hann med, säger Pippi som var en av SMC:s funktionärer på plats. Det blev helt enkelt fullt.

Från körskolorna rapporterades att det över förväntan hade anmälts förare till A-körkortskurser. Det som hela tillställningen egentligen handlade om! Ett bra initiativ.

Många såg sig dock snopna då det trots annonseringen om det var skralt med mopeder att provköra. På det stora hela var arrangörer och publik nöjda med evenemanget men var var Suzuki, Kawasaki och Honda? De missade en kanonhelg att visa sina modeller för provkörningssugna motorcyklister.

Blir det av nästa år tycker jag att ni ska åka dit. Oavsett du är märkesrepresentant, körkortslös eller redan frälst motorcyklist!

Kommentera