Meny

Rykte: BMW-Tourer på S1000

bmw-s1000fRykten gör gällande att BMW skall skapa ännu en modell på den supersportiga S1000-serien. Målet skulle vara att skapa en ”Multistrada” med sin breda funktion som mer eller mindre fyra hojar i en.

Enligt de initierad källorna på tyska Motorrad kan modellen synas så snart som vid kommande Intermot och att den skulle vara utrustad med dynamisk insprutning, ABS och traction Control.

Den ryktade nya modellen, som väl kan få komma att heta heta S1000F, skulle dela den aningen nedlugnade vilde som S1000R har ärvt av den ultraystre S1000RR tillsammans med kompetens njutbar på längre resor. Det sistnämnda området är väl något som BMW även det har kunskap inom?

Hur BMW väljer att distansiera S-tourern från den redan touringvänliga S1000R återstår att se. S000R har redan idag en stor bredd på touringtillbehören i originalkatalogen. Samma fråga gäller distansieringen från andra flerrollsmotorcyklar i vagnparken så som R1200GS, K1300S och F800GT som redan är breda i användningsområdena.

Att modellen skulle bli en oerhört underhållande motorcykel är det inte tu tal om. Med en potent bas såväl köregenskapsmässigt som motormässigt så är det bara att sätta tro till hoppet och vänta till mäsorna i höst.

Skulle S1000T vara en motorcykel för dina behov och önskningar?

Kommentera