Meny

MV Agusta F3 800 Ago

MV-Agusta-F3-800-Ago-Giacomo-Agostini-16MV Agusta, det är något speciellt med bara namnet. Det ligger så bra i munnen på oss hojfrälsta.

Även om modellen presenterades redan i november så är den högst aktuell idag, MV Agusta F3 800 Ago. Modellenfinns givet som ”vanlig” 800 men pryds då inte av de fina bitarna av kolfiber, smidda fälgar (som sparar två kilo), en sportigare regskylthållare och en silverplakett på styrkronan som talar om vilket nummer i serien individen har. Ja, plus Giacomos autograf då! Maskinellt är det samma maskin som den vanliga 800:an. Ago är en modell i begränsad utgåva, blott 300 enheter tillverkas.

MV-Agusta-F3-800-Ago-Giacomo-Agostini-17Namnet Ago syftar på Giacomo Agostini, det förstår alla, men det är verkligen förvånande att det är först nu, ja 2013 då, som MV Agusta släpper en Ago-tribut. Giacomo Agostini vann ändå 13 av sina 15 VM-segrar på hojar byggda i fabriken i Varese.

MV-Agusta-F3-800-Ago-Giacomo-Agostini-06Att färgschemat och hojen är brutalt vacker behövs knappast sägas. Bilderna gör nästan hojen rättvisa. Man måste ointe vara ett Ago-fan för att fastna med ögonen på denna maskin som just i dagarna gör försäljningspremiär hos de stolta MV-handlarna ute i världen.

MV-Agusta-F3-800-Ago-Giacomo-Agostini-14Prislappen är 23 990 Euro och det är kanske inte den billigaste maskinen 2014 men du får ju en hoj som ingen kommer att glömma att de sett.

För visst är den läcker?

 

Kommentera