Meny

H-D:s nya triss

Harley-Davidson visar tre ytterligare nya modeller för 2014, en ny Low Rider, en SuperLow 1200T och en Street Bob Special Edition.

Dessa tre modeller hänger på bland Harleys Project Rushmore-hojar som lanserades förra året. Modellerna som då presenterades i Rushmoreprojektet var Road King, Electra Glide och Street Glide.

Low Rider
fxdl-2

Low Rider gör come back i Harleys segment. Low Rider har tillsammans med sin låga sadelhöjd på bara 680 millimeter justerbara fotpinnar för att göra den optimalt anpassad för varje förare. Motorn är en V-twin på 1 690 kubik. Dubbla skivbromsar, polerat lykthus och svart ”skrynkellack” är några av nyckelelementen för Low Rider.

SuperLow 1200T
xl1200t-2

Harley-Davidson menar att SuperLow 1200T är ett lättare alternativ för de som inte vill gå upp på märkets stora touringserie. Super Low 1200T är hela 53 kilo lättare än den lättaste touring-harleyn. Modellen är tänkt bland annat för de som är bestyckade med lite kortare ben. Med såväl sadelhöjd i rimliga centimetrar som att alla reglage är lättillgängliga även för de korta och Harley poängterar att den med sina justerbara bakdämpare klarar både packning och passagerare och att hela paketet är ett optimalt resekit för de som vill ha en hoj som inte är svår att hantera på grund av storleken.

Street Bob Special Edition
fxdbb-2

Nya  Street Bob Special Edition är en sann klassisk custom. Stilfullt nedstrippad och avskalad. Samma 1 690-kubiksmotor, femekrade ghjutna hjul och tvåtonslack. Streetbob har tvärt emot SuperLow framflyttade reglage och detta ger Street Bob en råare look.Till i år har modellen en kortad bakstänka och svart motor som del i designspråket.

Vilken H-D är mest du?

Kommentera