Meny

Fem saker ingen sagt händer då du blir motorcyklist

Ingen kommer tycka att det är konstigt att du älskar din motorcykel. Men...

Ingen kommer tycka att det är konstigt att du älskar din motorcykel. Men…

Jag lovar att ingen sagt till dig att du kommer att förändras i både beteende och i personlighet när du blir motorcyklist. Du kommer också att bemötas på ett helt annat sätt från den sekund du säger att du är motorcyklist. Vi kikar på några exempel.

  1. Du blir en odräglig bilförare. Efter att de vant dig att enkelt kunna susa förbi problem, köer och hinder på hojen så måste du nu i bilen sitta och titta hur folk genom sin förarinkompetens odlar köbildning de lätt kunnat undvika om de haft din körskicklighet. Passa blodtrycket!
  2. Du blir antastad av äldre män som ”hade en likadan” när de var unga. Så snart du stannar kommer folk och inleder konversationer med dig – om sig själva och deras sommar de körde motorcykel och vann VM. Allt detta när du har brådis och absolut inte vill fördjupa dig i racinghistoria gubbvaskern själv inte ens kan minnas årtalet för.
  3. Du likställs med riktigt läskiga motorcykelknuttar som egentligen bara står att finna i Mad Max-filmerna. Oavsett du är prästson, ser ut som en urmakare eller skrämmer slag på härdade oljeriggarsbetare så kommer alla du pratar med om att du kör motorcykel tro att du ingår i en krets av barnätande kriminella som skjuter heroin medan de kör. De kommer mycket snart att känna efter var de har sin plånbok när du fört din hobby på tal. Att förklara något är lönlöst. Du är redan dömd.
  4. Du kommer att utveckla en rädsla för insekter. Nej, inte så att du flyr fäktande var gång du ser en geting men vetskapen att du just kanske kände något som skrapande kliade i halslinningen kommer att få dig att tvärstanna och riva av dig allt du har på hela överkroppen. Lugn, ha alltid en halsduk eller Buff så slipper du oroa dig – så mycket.
  5. Du kommer att hälsa på ”fel” människor och skämmas. Inget kommer att kunna vara värre än att av misstag ha hälsat på en gubbe på en scooter. Du kommer att vilja klippa av vänsterarmen som straff mot dig själv om, gud förbjude, någon polare ser dig sitta och vinka till en gubbe med sju kilo selleri i en ICA-kasse på Vespastyret.

Har du något mer förslag på hur du förändrats i själ och beteende av att ha blivit motorcyklist?

Kommentera