Meny

Tesla Moto Concept

tesla-moto_01Det sägs att eldrivna motorcyklar har större möjligheter att utvecklas än elbilar, om det är sant eller ej låter vi andra spekulera i. Men utifrån vetskapen att Tesla modell S den mest sålda eldrivna bilen idag så lät sig den grafiska designern Marco de Toma klura på hur hur det skulle vara om Tesla tog fram en elmotorcykel.

tesla-moto_02

Det är verkligen en studie i retrofuturistisk och minimalistisk design. Notera hur framänden söker göra sig hemmastadd i någon form av Ducatistisk anda. Vita däcken andas kanske designmässig fräschör och oskuldsfull miljövänlighet? Instrumenteringen är givet helt digital, vad annars på en elhoj? Värt att notera i stilspråket är den enorma framgaffeln och svingen. Kul grej är att tanken är ett bagageutrymme.
Några tekniska detaljer, inte ens uppskattningsvisa, om hojen har designern Marco de Tome inte lämnat ifrån sig.

tesla-moto_04

Kan det vara en match för BMW C Evolution?

Om den är snygg låter vi dina egna ögon avgöra. Designen är definitivt udda om än inte helt orimlig.

Det finns flera fördelar med en elmotorcykel, man får all effekt från start och man slipper lägga pengar på bensin. Nackdelen är att man måste ladda motorcykeln med jämna mellanrum, vilket kräver lite mer planering. Istället för att hitta det billigaste bensinpriset får man istället leta efter det billigaste elbolaget.

Vad tror du? Skulle det kunna vara något?

Kommentera