Meny

BMW ryktas i samarbete med indiska TVS

BMW-TVS-Concept-00BMW Motorrad har enligt indiska facktidningar skrivit ett kontrakt med  indiska TVS om att tillsammans tillverka motorcyklar i den mindre kubikskalan, med andra ord under 500 kubik, avsedda att säljas över världen.

BMW har idag ett sortimentomfång om 19 modeller mellan scootrar på 650 kubik och upp till radsexan på 1600 kubik men segmentet med mindre motorcyklar gapar tomt. Tills nu. Samarbetet med TVS som är indiens fjärde största motorcykelmärke skulle ge BMW tillgång till den kubiklättare marknaden.

BMW skulle med detta samarbete också stärka sin ställnoing i Indien som är världens näst störst växande motorcykelmarknad efter Kina. Indiens marknad för mc på över 150 kubik såg sig öka med en dubbelt under 2012 – 2013. Från 206 386 till 447 266 enheter.

Nu sällskapar BMW med Harley-Davidson, KTM och Honda som idag har tillverkning av motorcyklar i indien. Triumph har offentligjort planer på att anlägga en fabrik i Karnataka, nära Bangalore där de ska tillverka 250000 motorcyklar om året.

BMW-TVS-Concept-01I nuläget finns inget uttalat om vilka modeller eller modelltyper det kommer att handla om eller ens när detta kommer att vara igång som en löpande verksamhet. Intressant är dock att TVS under februari månad på New Delhi Auto Expo lanserade en encylindrig modell kallad Draken och indiska media spekulerar att detta skulle kunna vara en modell som BMW-TVS skulle kunna lansera som gemensam bas. Som troligt ser de också de indiska mc-medierna att den modellen skulle efterföljas av en GS-influerad modell. Att det är troligast att det blir en ram och en motor i bas till TVS-BMW:s modeller görs också gällande.

Varken BMW eller TVS har medgett några av dessa detaljer men har däremot sagt att det kommer att dyka upp flera mindre motorcyklar bygda i Indien som kommer att visas inom en period om tre år.

Kommentera