Meny

Blogg: Jag ångrar så att jag gick den kursen.

avrostningMycket får man höra innan en livstids öron gjort sitt och faller av. En sak vi däremot aldrig får höra är att någon ångrat en utbildning.

När motorcyklistiga kollegor nu börjat ta sig ut på vägarna så syns det i förekommande fall lång väg vilka som är nykläckta eller vår-ovana. Min spontana tanke blir att jag vill stanna och snacka med dem. Tipsa dem om att gå en kurs så att de blir lite mer varma i kläderna och gör konstiga misstag. Om överhuvudtaget någon skulle kunna absorbera att vem som helst kom fram till dem och sa att det skulle ta en kurs skulle nog åtminste jag vilken dag i livet ta som en väl inlindad förolämpning. Lite beroende på vem den kom ifrån.

Senast jag gick på kurs var det för BMW:s kundtidning och tillika katalog för 2014 då jag åkte upp till Dalarna och provade på grundkurs för gruskkörning och äventyr med Touratech. Behövde jag det? nej, jag har kört offroadhoj sedan jag var 20 och lägger så många mil per år att det förodligen inte kommer att ge något. Känner ni igen den egna responsen? Den kursen gav mig så in i h-vete mycket bra tips och tankar att jag skulle behöva gå den varje dag i en vecka innan jag skulle vara lika säker på mitt uttalande som jag var att jagh inte behövde det innan jag tog kursen.

Senast igår såg jag en herre på en större custom som stannade precis framför mig vid ett rödljus i mildare motlut. Killen är inte så lång, precis som jag, så det blev en riktigt svårhanterad situation för honom då han satte ner högerbenet för att stödja sig mot och därtill sträcker det bakåt för att kompensera för lutningen. Att han kom iväg utan att trilla… Ja, ni är med.

banaSMC har både avrostningar, grundkurser och rena banåkarkurser. Allt för alla att hitta något i. Om du tar en kurs hos Touratech eller med SMC spelar ingen roll. Jag tycker att det är ett otroligt bra sätt att mota olle i grind. Du kan med rutin och erfarenhet minimera risken för att du råkar ut för något. Du kan också öka dina chanser att minska skadorna som uppstår vid en olycka om du har rutin och erfarenhet.

Det sämsta som kan hända* om du går en kurs är att du träffat lite nya kul typer och får gasa lite hoj i onödan.
*=Nåja. Det finns variabler på den med.

Det finna alltid lite till att lära. Öva, träna och nöt. Har du en ledare som ser vad du gör kan du får återkoppling på detaljer du själv inte märker.

Om den sista tesen vore felaktig skulle inte våra största idrottsmän och motoridoler som tävlar ha tränare. Och, jag lovar. Du har inte deras rutin!

Kommentera