Meny

Blogg: En månad med Braaap!

20140303_114735Oj, en månad redan! Eller ja, en månad plus några dagar ifall jag ska vara nogräknad.

Braaap slog upp sidan sent den sista januari och redan första dygnet hade besökarsiffrorna tangerat en väl etablerad ledande svensk mc-tidnings veckoresultat för veckan innan. Inom några dagar visade braaap siffror jag inte själv ens vågat hoppas. Mellan 4 500 – 6 000 besökare per dygn besökte sidorna under de två första veckorna. Visserligen svackade det ner lite efter det men så snart Braaaps frågesporter kom in i bilden så ökade intresset och sidaktiviteten på Braaap.se.

Frågesporten är poppis, över 400 tagna tester på ett dygn är gott betyg.

Frågesporten är poppis, över 400 tagna tester på ett dygn är gott betyg.

Det märks också tydligt när till exempel SMC eller någon annan besökartät sajt rekommenrerar sidor eller inlägg. Trafiken på specifika artiklar och sidan i allmänhet går upp. Något som är förvånande är dock hur svag kommentarsviljan är. Jag blev initialt lite bedrövad av att se de få kommentarerna på sidan, men med andra stora sajter i detta mc-skrå i minne och i ögonvrån så skiljer sig inte Braap från de etablerade. På gott och ont.

En debattartikel om att bränna varselvästar fick det förvisso att ta hus i helskotta. Besöksmängden gick i taket och det rasslade till med kommentarer på sajten. Det lustiga i den kråksvängen var att se hur besökare tenderade dela sidan på Facebook och på respektive delnings sida uppstod livliga debatter. Under första kvällen kunde jag se flera delningar som skapat argumentstarka trådningar, dock utan att det blev en samlad debatt. Det blev dock flera parallella trådar på Facebook som alla startats efter min artikel.

Vissa dagar droppade det in många nya ansikten på Braaap.se

Vissa dagar droppade det in många nya ansikten på Braaap.se

Något som kunde varit riktigt intressant både ur klicksynpunkt och aktivitet på Braaap.se hade varit om de alla kunnat slås samman. Men, jag misströstar inte. Braaap skapar debatt och artiklar uppmärksammas.

Besökarfrekvensen är fortsatt god och intresset har både bestått och i viss mån ökat. Visst har vissa videor varit makalösa dragplåster, en på gränsen till vansinne. Klippet med den unge stuntaren som misslyckades och misslyckades med sina hopp drog över 15 000 unika besökare på bara två dygn! Den observante noterar att blott en enda av de 15 000 besökarna kommenterat detta på sajten.
Att Bike.se hade besökartopp på den videon hade två kommentarer ser jag så klart inte som ett nederlag utan mer som en bekräftelse på att kommentarskulturen är som den är.

Ju närmare våren vi rör oss desto närmare kommer provkörningar och annat kul.

Hur som är det rasande kul att kunna sitta och pyssla med Braaap och att ha så pass gott om åskådare. Om en månad är morgnarnas minusgrader förhoppningsvis blott minnen.

Braaap gasar vidare oförtrutet.

/Henning

Kommentera