Meny

Blogg: Dags att bränna varselvästarna!

varselvästVi motorcyklister borde allihop gå samman och bränna alla dessa varselvästar! Ett stort bål på var kommuns centraltorg. Eller?

Frågan delar oss motorcyklister till i stort sett bara två läger; de som inte kan åka en meter, knappt ens prata om hojen, utan att ha västen på och de som kanske till och med vägrar ens hälsa på en ”kommunalarbetare” på mötande hoj.

Röster i Frankrike och England vill göra västarna obligatoriska. Blir de det i ett land är det lätt att det sprider sig inom EU. Beslutsfattarna är rätt snabba på att fatta beslut om tvång för att saker initialt låter ”vettiga” eller kanske till och med för att marknadskrafter som tjänar pengar på saker knuffar på och mutar fram lagar. Därifrån är vägen mycket lång, om ens möjlig, att häva ett förbud oavsett det gjort effekt eller ej.

Jag har hört folk säga alltifrån att västarna gör oss andra motorcyklister osynliga då de som har dem skapar en norm för ögat att leta efter signalen till att de skrikiga västarna efterhand blir en vana för bilistögat så de snart inte ser dem mer än något annat? Andra menar att det är tryggheten själv att köra runt och synas.

Vad tycker du? Hur skulle du reagera på ett signalvästtvång för motorcyklister? Har du väst idag? Gör det skillnad? Berätta!

Kommentera