Meny

Blogg: Chefredaktörer i kylan

Lånad bild då jag inte fick någon fotograf att ta sig ut i kylan.

Lånad bild då jag inte fick någon fotograf att ta sig ut i kylan.

Undertecknad har varit en flitig vinteråkare på motorcykel. Ofta har det bara handlat om korta turer till och från jobbet och då faktiskt bara under tio kilometer per tur längs Stockholms större pulsådror då jag nu bor i Danderyd. Inte så värst macho. Tidigare år bodde jag i Rimbo och körde min Honda XL600R till Sundbyberg. En nätt resa om 56 kilometer enkel tur. Året runt. Hela. Det var aningen tuffare ibland. Vid -15°C och kallare så frös XL:ens fjädring ihop och det var som att köra en sågbock. Men åkte det gjorde jag.

Detta år har jag knappt kört något alls och då med min Yamaha Neos 100, ett fordon som bjuder på trisslottsliknande odds att klara en vinterkörning utan att minst ena styreänden tagit mark. Oavsett dubb.

Kikar vi på de svenska mc-tidningsredaktionerna så hittar vi tuffare killar! Både Bike och FastBikes har artiklar om långresor utförda i årets vinterkyla.

Johan på FastBikes tar sig an att med tryggaste tänkbara hoj göra en resa som vem som helst vid sunda vätskor skulle ställa sig tveksam inför. Han kör en blänkande ny BMW R1200GS Adventure göra lokalgata av norra Sverige. Som sagt, mitt i smällkalla vintern. Johan författar det som en skola i hur man bäst gör en resa av detta slag och skänker vettiga och smarta tips till den körsugne. I skrivande stund har Johan inte publicerat mer än första delan av sin resa. Värt att följa!

Magnus på Bike gör finsk vinterkrig av sin resa genom att vara utrustad med maskinmaterial som inte alls är i närheten anpassat till uppgiften. Magnus historia är full av humor och självdistans. Magnus resa var på en Ducati Monster 900 I.E från 2000, kanske nära nog en given nitlott för uppdraget. Allt till trots så kammade Magnus seger. Lite likt Finland mot kyla och ryssar. Det bvar inte bara kul, för att ta i lite, men det är gjort och det gick. Sisu!

Du hittar FastBikes resa här!
Du hittar Bikes resa här!

Kommentera