Meny

Bike och KTM i rekordförsök på årsundaisen

800xSpeedweekend2014affischPå lördag kommer det att försöka sättas en hel del nya världsrekord på isen utanför Årsunda. Speed Weekend on Ice går av stapeln och liksom förra året ska KTM Scandinavia tillsammans med tidningen Bike försöka slå det nuvarande hastighetsvärldsrekordet för V-twin hojar på is.

 -Vi gör detta i år igen för att det är kul! Det är alltid roligt att göra ovanliga, unika saker och KTM var snabba med att tacka ja när vi ställde frågan till dem. Det är inte många som får åka i 250 km i timmen på is, säger Magnus Wallner, helgens förare och till vardags chefredaktör på Bike.

2013 genomförde man försöket med en dubbdäckskittad KTM RC8 R. I år slår man på stort och ställer upp med årets hetaste nyhet, KTM 1290 Super Duke R.

Det faller sig som ett naturligt val då den har mer effekt, mer vrid, stadigare chassi och längre fjädringsväg. Man har också med sig förra årets erfarenheter när det gäller däckval vilket ses som en fördel inför årets försök.

-Vi har med oss olika typer av däck. Det kanske säger sig självt men is som underlag är helt annat än att köra på asfalt. Det är mycket svårare. Utöver att det är halt spelar både väder och vind en större roll meddelar Magnus.

Under fredagen genomförs test och under lördagen sker världsrekordssförsöket.

Vi önskar Magnus och de andra i teamet lycka till när det ska bräcka de nuvarande rekordet som ligger på 217 km/h!

 

Länk till Speed Weekend on Ice.

Kommentera