Meny

Åk på mc-festivalen Ride!

rideDen 30-31 maj smäller det högt i lilla Sunne i Värmland. Då har motorcykelfestivalen Ride sin urpremiär.
Ride började som en idé om ett bikermeet mellan kompisarna Göran Matutinovic och Kennet ”Lappen” Bornstedt.

-Till en början handlade detta om att vi inte själva inte har tid att komma iväg på mc-festivaler och träffar, säger Kennet. Då vi nu är familjefäder och lägger mycket av vår tid på barnen så vi kände att vi får helt enkelt ställa till med ett eget som vi hinner gå på.

Utifrån idén med en egen mc-träff drog Kennet och Göran in två kollegor i projektet och vips så hade den lilla lokala träffen blivit en hel motorcykelfestival. Detta var i februari. Så nu har det varit ett digert arbete att få detta i land och få alla saker på plats.
Nu har arbetet med Ride kommit långt och den avslutande fasen är i full gång med att boka de sista mässutställarna och få till de sista detaljerna.

-Ride ska vara en motorcykelfestival som fokuserar på själva upplevelsen av att sitta på en motorcykel, berättar Erik Axelson som är producent. Vi pratar om det i termer av att alla vi med olika typer av motorcyklar har olika religioner men samma gud. Och guden är ”resan”.

Ride är lika mycket en familjefestival som för den inbitne bikern. Festivalen löper över två dagar där det är en distinkt skillnad på dag och kväll. Förutom att motorcyklarna är huvudfokus kommer man kunna njuta god mat, se uppträdanden, handla mc-tillbehör, byta delar, testa, kolla på race och mycket annat kul.www.ride.nu

Kommentera