När du tror att du sett allt får denna en guldmedalj

Med sin nya Motoroid, eller kanske mer korrekt MOTOROiD, har Yamaha kammat hem en guldmedalj i International Design Excellence Awards (IDEA). Designpriset rankas som ett av de mest prestigefyllda i världen och Yamaha har aldrig tidigare lyckats nå medaljnivån i IDEA.

Motorcykeln premiärvisades på den 45:e Tokyo Motor Show 2017 men kunde även ses på CES (Consumer Electronics Show) 2018. Konkurrensen bestod av 1 870 nominerade från hela världen och av dessa vann 145 stycken guld, silver eller brons. Men MOTOROiD har även fått pris för Design Concept 2018 i Red Dot Award. Designvis anses den därmed väl kvalificera sig i det heta segmentet. När det gäller Red Dot Award kallas gruppen för the Best of the Best.

MOTOROiD beskrivs som att harmoniskt förena förare och maskin och är utrustad med artificiell intelligens och behöver inget stöd när den parkeras. Maskinen känner även igen sin ägare genom human-machine interface (HMI) och betraktar denne som sin husse med lämplig interaktion. Modellen utlovas därför bli som en trogen partner och inte bara som ett fortskaffningsmedel.

Kolla in videon på detta tekniska underverk!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *