FIM drar tillbaka Romano Fenatis licens

Efter den uppmärksammade händelsen där den 22-årige italienske Moto2-föraren Romano Fenati den 9 september sträckte ut handen under ett race för att komma åt bromshandtaget på en medtävlares motorcykel när de körde i ungefär 230 km/h har han utsatts för massiv kritik. I olika sammanhang har dessutom hans hetsiga temperament nämnts på ett mindre smickrande sätt. Ord som livsfarligt och omdömeslöst har haglat och den 18:e var det dags för honom att förklara sig på ett möte på FIM:s huvudkontor i Schweiziska Mies.

På mötet fick han sig en rejäl avhyvling om FIM:s syn på hans omdömeslöshet och syn på bansäkerhet. Synen på sportmannaskap och vilket inflytande elitförarna har på vanliga motorcyklister togs enligt rapporterna också upp. FIM gav honom säkert ett erbjudande som han inte kunde nobba att i framtiden inte på något sätt göra något liknande utan istället bli ett positivt exempel.

Dessutom beslutade FIM att dra in hans licens för resten av 2018. Han kan dock få en ny FIM-licens för säsongen 2019 på de villkor som fastställs i FIM-förordningarna.

Behärskar du tyska finns detta intressanta youtube-klipp

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *