Ducati visar upp ny Scrambler 800 Icon

Att höstens stora mässor ännu inte startat avskräcker inte Ducati från att visa upp en Scrambler Icon inför 2019, 800-kubikaren Icon blir den mellanstora versionen i deras Joyvolution-projekt. Rolig och ekonomiskt åtkomlig för många är ledorden i den här satsningen även om vi får vänta på priset ett tag till.

Ducatis Scramblermodeller har blivit mycket populära och står nu för mer än en fjärdedel av fabrikatets försäljning vilket givit utrymme för 2019 års 800-kubikare. Tanken med att modellen ska vara enkelhet men den har fått en hel del godis som trots allt kan tilltala många.

Till 2019 får bromsarna kurv-abs från Bosch och framgaffelns fjädringsegenskaper görs om. När det gäller förarmiljön blir det nydesignade handtagshus vilket ska ge bättre hanterbarhet tillsammans med hydraulisk koppling, justerbara grepp och lägre sadel. Med en uppdaterad instrumentskärm samt en meny för visning av bränslemängd, växellägesindikator samt Ducatis multimedia infotainmentsystem. Blinkers av led-typ som har automatisk avstängning är annat som kan nämnas.

På utsidan märks modellen på den nya led-strålkastaren, kraftigare sidokåpor, ny ljuddämpare, nya fälgar och motorns finish. När maskinen kommer till handlarna i november ska en gul/vit samt en orange/vit glänsa ikapp.

Bildcred: Ducati

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *