Automatisk bullerkontroll höjer ljudnivå

I Edmonton i Kanada har man börjat bekämpa buller med en ljudstyrd kamera. Grannarna har dock klagat på att systemet ökat den bullernivå som myndigheterna avsåg att bekämpa.

Den automatiska kameran skulle helt enkelt fungera som en fartkamera, men istället för att reagera på hastighet noterar den olagligt höga ljudnivåer. Sedan skickar systemet ut en bot direkt till ägaren.

Innan detta automatiska system fullt ut kan bli verklighet måste det godkännas juridiskt så till att börja med finns en informationstavla om vilken ljudnivå som registreras, ungefär som den digitala hastighetsinformation som man då och då kan se här. Någon annan funktion än att meddela föraren aktuell, och olaglig, ljudnivå har det inte just nu.

Snarare tycks det som det blivit in sport att så ljudligt som möjligt passera anläggningen till grannarnas stora förtret, tanken var ju precis det motsatta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *