Varg-Olle Nygrens speedway-MC auktioneras ut

Stora delar av High Chaparrals museisamling kommer att säljas på en traditionell auktion 19–21 oktober på High Chaparral, men just nu har du chans att lägga bud på fem utvalda föremål från samlingen, bland dessa den legendariska speedwayföraren Varg-OlleNygrens motorcykel från cirka 1950. Auktionerna på de fem föremålen avslutas den 16 augusti.

Gillar du inte speedwaycykeln kanske en gigantiskt tavla med westernmotiv kan falla dig i smaken eller en fantastisk röd vintage-tivolivagn med High Chaparral-logga. Vill du ha lite mysig stämning i garaget finns gasdrivna gatlyktor tillverkade av svenska Armaturfabriken Carl Holmberg på 1800-talet, kommer garanterat att bli en snackis bland kompisarna, eller varför inte ett par hästskulpturer i trä.

Big Bengts imponerande samling, som alltså huvudsakligen kommer att auktioneras ut i oktober, innehåller veteranbilar, motorcyklar, mopeder, stationära motorer, ångdrivna lokomobiler, leksaker, möbler, emaljskyltar, antika radioapparater, nautica, konst, målningar och mycket mer.

För er som händelsevis inte vet vem Big Bengt (1922–2016) var, så startade han nöjesparken som den legendariska entreprenör, affärsman och passionerad samlare han var. Han älskade den amerikanska vilda västern och fascinerades av utvandringen från Småland till Amerika under 1800-talet och 1900-talets början. Detta intresse blev också en stor och viktig del av hans karriär och ledde till en mängd resor över hela världen. Under resorna köpte och bytte Bengt till sig allt från antika skrivmaskiner, jaktflyg, bilar, leksaker, möbler, konst och mycket mer. Det som Bengt samlade och bytte till sig utvecklades med tiden till en större samling som under många år varit en fast utställning på nöjesparken High Chaparral. Den westerninspirerade parken High Chaparral grundade Big Bengt redan 1966 där upplevelser, scenshower och utställningar som utgår från Big Bengts passion för vilda västern står i centrum. För Big Bengt var High Chaparral ett manifest för frihet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *