Tysklands MC-bästa stad utsedd men vilken är Sveriges bästa?

I Tyskland har Loßburg i Schwarzwald utsetts till deras motorcykelvänligaste stad, ”Die motorradfreundliche Stadt in Deutschland”. Det är elfte gången titeln delats ut. Schwarzwald är dessutom fyllt av häftiga motorcykelväger.

Loßburg vill gärna ha motorcyklister som turister och har exempelvis vägar enbart för motorcyklar, tagit fram en broschyr med viktig information för motorcyklister och även adressuppgifter till motorcykelhandlare med service.

En annan broschyr ger förslag på trevliga motorcykelvägar i omgivningen, komplett med GPS-data. Det finns guidade turer och dessutom parkeringar med möjlighet att putsa visiret, skåp för kläder och till och med torkmöjligheter för regnvåt utrustning.

Staden samlar även in förslag på förbättringar för vägförbättringar eller andra tips för att underlätta för motorcyklister.

Motorrad Initiative Deutschland delade ut titeln på Hambacher Bikerfest som hölls den 3-5 augusti. Till prisutdelningen anlände förstås borgmästaren på motorcykel.

Vilken stad/ort tycker du skulle förtjäna motsvarande titel i Sverige?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *