Körförbud för MV Agusta på grund av återkallande

Återkallanden på grund av produktionsfel händer mest hela tiden men sällan leder det till att tillverkaren avråder från att använda fordonet. Så är dock fallet med en rad modeller just nu från MV Agusta.

Felet avser framgaffeln och berör nio av deras mest populära modeller, Brutale 800 RR, Brutale 800, F3 800 RC, F3 800, F3 675, Brutale 800 RC, Brutale 800 Dragster RC, Brutale 800 Dragster RR och RVS #1. Enligt återkallelsen har de berörda exemplaren tillverkats mellan den 12 mars och 30 april 2018.

”Due to a production error there may be excessive play in the axial clamping screw on the forks. This could lead to a loss of control.”

Även om modellerna inte är frekventa i Sverige är felet av så allvarlig karaktär att det finns anledning att varna då det kan leda till en olycka om det uppstår.

Här kan du läsa den officiella återkallelsen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *