Egen GoPro blev bevis mot motorcyklist

Det hela började att motorcyklisten körde på en taxi bakifrån i Southampton. Polisen blev inblandad och noterade att han hade en GoPro-kamera. De kollade filmen och kunde då konstatera att den visade på att motorcyklisten vid ett tidigare tillfälle kört i hastigheter upp till 190 km/h, vilket förstås inte var helt populärt även om polisen inte sett själva fortkörningen.

Kameran beslagtogs och kom senare att bli bevis när det skulle beslutas om att hans körkort skulle återkallas. När domstolen efter en två dagar lång rättegång tog sitt beslut om vårdslöshet i trafik gjordes dock ett avdrag på hastigheten då de menade att man kunde räkna med att hastighetsmätaren har en felvisning på åtta procent.

Körkortet drogs in på femton månader och så fick han femtio timmars samhällstjänst. Dessutom måste han göra om körkortsprovet med utökade provkrav.

I Australien har polisen dock reagerat helt annorlunda, där har en motorcyklist fått böter för att han hade monterat en kamera på hjälmen. För det tilltaget fick han en en bot på ungefär 2 000 kronor (289 ASD). Han beslöt sig för att överklaga men förlorade. Reglerna är dock inte lika i alla delstater.

Där menar myndigheterna att hjälmen inte längre uppfyller godkännandestandarden när kameran monteras varför han fick böter för att köra med en hjälm som inte var godkänd. Det tragikomiska i sammanhanget är att även polisen ibland har sådana kameror.

Så se upp med vad du filmat och hur kameran är placerad innan polisen kommer. (Bildcred: GoPro)

Här bjuder vi på en härlig GoPro-tur där du även ser nedläggningsvinkeln.

No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *