Till minne av William Dunlop

Den nordirländske racerlegenden William Dunlop omkom vid femtiden i en olycka på Skerries 100 road races i Dublin nu på lördagen. Olyckan inträffade på ett träningslopp. Enligt rapporterna deltog William i ett öppet race med sin Temple Golf Club R1 Yamaha när han kraschade vid sektionen Sams Tunnel på tredje varvet. Loppet stoppades omedelbart.

Familjen är som bekant ett välkänt namn i motorcykelsammanhang och tragiskt nog omkom hans far, Robert Dunlop, 2008 och farbrodern Joey 2000.

William har vunnit North West 200 och Ulster GP. Joey har rekordet för de flesta Isle of Man TT vinsterna, hela 26 stycken, medan hans bror Michael har vunnit Mountain Course 18 gånger. William var dock inte med på årets Isle of Man TT eftersom hans partner Janine hade problem i sin andra graviditet.

-The Loughshinny Motorcycle Supporters Club extends their heartfelt sympathy to William Dunlop’s family and friends. Our thoughts and prayers are with them at this very sad time, och fortsätter, deeply regretted that William Dunlop has passed away following injuries received in a tragic accident that occurred during practice which took place today, 7 July 2018, skriver Loughshinny Club som organiserar Skerries 100.

No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *