Shoei ärar Pete Hickman med Hicky Replica X-Spirit III

Är du en Shoei och Pete Hickman-fantast har du nu chans att visa det med hjälmen Hicky replica Shoei X-Spirit III som säljs i en begränsad och numrerad upplaga på, just det, 666 stycken.

Utöver hjälmen hittar du en TT Trooper-ölhållare, Hicky Trooper ölglas, ett Trooper-konsttryck i begränsad upplaga, nyckelring, nyckelband, klistermärke och tygmärke, allt försiktigt nedstoppat i en stor kartong.

Den nya jubileumshjälmen är en hyllning till Pete Hickman som vann Superstock och Senior på Isle of Man 2018 TT. Dessutom satte han nytt varvrekord med 135.452 mph. Sådant vill förstås Shoei lyfta fram lite extra.

Nu är det inte bara Shoei som sponsar Pete Hickman, det gör även öltillverkaren Trooper och Iron Maiden. Så hjälmen går förstås i dessa teman, men basen är Shoeis mest påkostade hjälm X-Spirit III.

Skalet är tillverkat i AIM+(Advanced Integrated Matrix) vilket Shoei förklarar som ett skal i sex lager med karbon, organisk glasfiber och kolfiber.

Aerodynamiken har utvecklats vidare sedan X-Spirit II och lyftkraften vid snabb körning har ytterligare reducerats, inte minst viktigt vid höghastighetskörning på bana. Den stötupptagande frigoliten, EPS, har två olika densiteter beroende på placering i hjälmen för att ge bättre odds för slagskyddet eftersom skallbenet klarar slag olika bra från olika håll. Skalet tillverkas i fyra storlekar och som grundprincip kan man säga att dest fler skalstorlekar desto bättre kan en fabrikant optimera säkerheten för varje storlek. M och L har egna skal medan XS och S respektive XL och XXL delar på varsitt.

Skulle olyckan vara framme finns E.Q.R.S. (Emergency Quick Release System) för att hjälmen lättare ska kunna tas av. Hjälmen stängs med dubbla D-ringar, det säkraste system som finns. Det finns även anledning att peka på att hjälmens inredning kan flyttas i fyra grader för att bättre passa olika körställningar, som exempelvis mellan en upprätt touring eller framåtlutad racing.

Ventilationen har sex stycken intag och lika många utsläpp. Att hjälmars ventilation blir allt viktigare hör förstås ihop med att inredningarnas nederdelar tätar allt bättre och även om visiret har pinlock innebär det minskade självdraget att även ventilationen i hjälmens nederdel blir allt mer genomtänkt.

Hjälmen är godkänd enligt E22:05.

Men den här presentförpackade hjälmen hittar du inte på butikens hylla utan den måste förhandsbeställas på trooperhelmet.peterhickman.net. Leverans kan man räkna med i november.

Här kan du läsa om hur du provar ut en hjälm!

No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *