Nöjesfabrikanten Ducati öppnar nöjespark

Ducati World theme park

Är det inte nog med nöje att köra en Ducati? Frågorna hopar sig när det nu avslöjats att Ducati ska öppna en nöjespark med temat motorcyklar. Och vad ska finnas att roa sig med? En tidningskollega ironiserar med uttryck som ”det frusna tåget” med attraktioner som immigt visir och våta fötter eller kanske en skräcktunnel med motorcykeltjuvar som utöver hojen stjäl din mobil och knäar ner dig?

Alla planer om attraktionerna är inte avslöjade än men parken Mirabilandia ska vara belägen nära Rimini i närheten av de fantastiskt fina motorcykelvägarna i Toscana där välkända platser som Florens, Borgo del Urbino, Sienna, Pisa och Grotti di Frasassi ligger som på ett pärlband. Mirabilandia kommer kanske att nå upp till samma kultstatus när parken står färdig, än så länge har bara första spadtaget med Ducatispadarna tagits under överinseende av Ducatis VD Claudio Domenicali samt Andrea Dovizioso och Marco Melandri.

Det som sagts är att parkens huvudattraktion ska bli en gigantisk bergochdalbana som får namnet Panigale. Det ska inte bara bli en hissnande upplevelse, ”föraren” kör själv och kan gasa och bromsa de två parallella ”motorcyklarna”. Det låter ju onekligen ganska spännande och motorcykelanpassat. Självklart står det Ducati på sidan av ”motorcyklarna”. Men det stannar inte där, hela nöjesparken ska bli Ducatianpassad, allt från körsimulatorer till affärer med Ducatigodis för både föraren och Ducatin. Och så troligen allt annat som du oftast hittar i en nöjespark. Undrar bara om det blir ett lotteri med en Ducati som hägrande förstapris?

Kanske är det dags att redan nu planera in en nöjestripp till Rimini nästa år?

Men innan nöjesparken slår upp sina portar är det Ducati World Week den 20-22 juli 2018.

Ducati World theme park

No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *