John McGuinness kör Classic TT på Isle of Man

John McGuinness, som är världens näst mest framgångsrika förare av TT och har vunnit 23 gånger är bara tre vinster efter den nuvarande rekordhållaren Joey Dunlop. kommer att ställa upp i the Mountain Course Classic TT på Isle of Man i år. Detta efter att han i en olycka 2017 i North West 200 skadade rygg och ben tvingades ta en paus i tävlandet, vilket hindrade honom från att som planerat ställa upp i 2018 års Isle of Man TT på en Norton SG7. Trots att hans läkare bara veckan innan tävlingen ansåg att det var olämpligt att ställa upp i loppet tilläts han köra två uppvisningsvarv.

– It’s been a hard road back from the North West 200 crash and I thought we were there heading into the TT but another set back just left us a few weeks short, sa John McGuinness när han inte kunde ställa upp i loppet och fortsatte I absolutely loved doing the two parade laps this year and the reaction I got from the fans was amazing. The next big target for me was always the Classic TT, and everything is going in to being fully fit and prepared for a proper return to racing.

På 2016 års Classic TT, tog han ledningen över Dean Harrison och satte varvrekord med 113.342mph, 20 sekunder bättre än tidigare.

McGuinness ställer upp på en 500-kubiks Team Winfield Paton i det fyra varv långa Bennetts Senior Classic TT Race som går av stapeln den 25 augusti.

Här hittar du hans hemsida.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *