European Bike Week 4 – 9 september

Harley-Davidsons kanske häftigaste träff i Europa hålls den 4 -9 september i Faaker See som ligger i Österrike. Södra Kärtnen kommer att bli helt invaderat av motorcyklister som alla vill uppleva en träff som slår det mesta.

Bildcred: Hermann Sobe

2017 drog den tjugonde träffen träffen 125 000 besökare som säkert hade en upplevelse utöver de vanliga eftersom en träff i den här storleken har allt och lite till. I år är de dessutom jubileum eftersom H-D firar 115 och det blir förstås underhållning av arton band från flera scener. Bland andra kan nämnas The Darkness, Glamrock, The New Roses och svenska Backyard Babies.

Ett tjugotal handlare visar upp sitt utbud och Harley-Davidson sina modeller inför den kommande säsongen. Traditionellt finns det ett sjuttiotal maskiner för provkörning! Österrikisk mat och öl finns förstås i överflöd, men även en Bacardi-bar och Red Bull.

Det blir förstås även en utställning av ombyggda H-D, Europas största motorcykelparad (förra året deltog minst 10 000) och som avslutning lottas en H-D ut.

Träffen, som numer drar besökare inte bara från Europa utan även USA hålls nu för tjugoförsta gången!

Träffen är så stor att det brukar vara slutsålt på pensionat och hotell långt i förväg men det finns även Harley Village att ta till, en 40 000 kvadratmeter stor camping som fylls med tält och hojar.

För dig som vill uppleva Österrikes fantastiska natur är den här träffen ett naturligt avbrott i semestern om du njuter av ljudet från ungefär 75 000 V-twinnar. Känslan lär vara oslagbar!

Mer information hittar du på events.harley-davidson.com.

Kolla in videon från förra årets träff!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *