Ducati Museum, en berättelse om fartens tjusning

Ducati Museum är rött och vitt och kommer du till Bologna ska du förstås göra ett besök där. Det är ett Mekka för alla hojintresserade även om det förstås betyder ännu mer för alla Ducati-fans. Sedan det öppnade i juni 1998 har det lockat 600 000 men i samband med Ducatis 90-årsjubileum har det genomgått en total uppdatering och fått in fler gathojar.

Museets nestor är Livio Lodi som beskrivs som Ducatis levande lexikon eftersom han kan allt om Ducatis historia och har varit drivande i museets uppbyggnad. Moderniteter som en app för att få mer information om respektive modeller har tillkommit och med teknikens hjälp visas även videofilmer utöver text, ljud och bilder.

– We needed to reorganize the museum as everyone knows about Ducati’s recent racing history but, especially for the new generation, this is like only seeing the tip of the iceberg, säger Lodi till MCN och fortsätter Under the surface is some incredibly interesting history and we need to show this to the new generation and explain how Ducati became so cool and famous since it began in 1926. The previous museum was far more about racing motorcycles, but we have now added the story of the road bikes, which was previously missing.

Utöver tävlingsmotorcyklarna finns en rad höjdpunkter i Ducatis ordinarie produktion som visar hur utvecklingen till dagens motorcyklar har fortskridit.

Du kan få en hygglig blick hur museet är uppbyggt genom att besöka deras hemsida.

Även Piaggio har ett museum som nyligen renoverats och 2019 öppnar Ducati en nöjespark med motorcykeltema.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *