Dani Pedrosa avslutar sin racing-karriär

Motogp 800cc Test January 07 (Bildcred: Wikimedia : jaggat racing)

Dani Pedrosa har tillkännagett att han drar sig tillbaka som racer-förare efter 2018 års MotoGP.

Tillkännagivandet kom på en presskonferens idag inför helgens lopp på Sachsenring. Pedrosa har sedan 2006 kört för Repsol Honda, betraktas som en av världens bästa racingförare och ingen har funnits med i Hondas stall längre än han. Den trefaldiga världsmästaren Pedrosa sade att det var ett tungt beslut men att det ändå är rätt tid för honom att träda tillbaka.

– This is a decision that I’ve been thinking about for a long time, and it’s been a hard one to make because this is the sport that I love. But despite having good opportunities to continue racing, I don’t feel like I’m racing as intensively as I was before. I have different priorities in my life now.

Pedrosa kan räkna ihop 4086 poäng under sin tävlingskarriär, endast slagen av Valentino Rossi. Med 285 GP-lopp är han trea efter Rossi och Loris Capirossi. Totalt har han vunnit 153 podiumplatser i de tre klasser han tävlat i.

MotoGPs chef Carmelo Ezpeleta bekräftade vid presskonferensen att Pedrosa, som är spanjor, kommer att tas upp i Hall of Fame.

Pedrosas sista lopp kommer att bli i Valencia i November.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *