BMW får synliga ventiler

Det börjar bli populärt att kunna se när motordetaljer arbetar. Nyss presenterade MV Agusta sin Tursimo Veloce Lusso SCS där man kan se deras nya kopplingssystem arbeta bakom en transparent kåpa och nu presenterar tillbehörstillverkaren Wunderlich transparenta ventilkåpor till BMW:s luftkylda fyrventilade boxermotorer så man verkligen ser att motorn är igång. Passande nog är de döpta till X-Ray.

Den fem millimeter tjocka ventilkåpan är helt transparent, gjord av technopolymer, ett material som kan ersätta metall men som sagt är transparent. Materialet har ett temperaturspann från minus 50 till plus 180 grader och även tål UV-strålning utan att påverkas. Materialet är också bearbetat för att motstå en rad kemikalier.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *