Yamaha redo att skapa fler trehjulingar

Niken, Yamahas nyligen lanserade trehjuliga motorcykel, ser ut att få fler efterföljare. Den japanska tidningen Young Machine har publicerat en datorskapad bild av vad som beskrivs som Yamaha Tricity 300. Det är dock ingen trehjulig motorcykel utan snarare en skoter vilket kan antyda att Yamaha kommer att fortsätta utveckla större trehjuliga tvåhjulingar eller hur man nu ska uttrycka det.

I sammanhanget kan sägas att Young Machine möjligtvis inte är fel ute, både med hänsyn till Yamahas satsning på Niken samt att tidningen vid tidigare tillfällen har visat sig vara välinformerad.

I så fall är det inte Yamahas första trehjuliga skoter, sedan tidigare har de en 125:a samt en på 155 kubik i det japanska modellutbudet men enligt Young Machine talas det denna gång om en internationell lansering. Man kan heller inte bortse från att Yamahas President Yoshihiro Hidakas uttalande om att de planerar en Tricity 250.

Young Machine beskriver den nya Tricity 300 modellen som en trehjulig version av XMax 300 och att både den europeiska samt den nordamerikanska marknaden efterfrågar större motorer än de hittillsvarande som sålts i Japan. I så fall kan den nya Tricity 300 få en motor på 28 hästkrafter eller varför inte motorn från XMax 400 på 33.

Kanske får vi reda på när Tokyo Motor Show öppnar i oktober om Yamaha satsar på att göra fler av sina tvåhjulingar trehjuliga.

No Responses

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *